Pages

Raivo Raave

laupäev, 21. august 2010

Elu kaksikpeegel

Meie maailm on otsekui kaksikpeegel – ühel pool materiaalne asjade maailm ja teisel metafüüsiline võimaluste paljusus. Meie mõtete energia ei kao tühja ega vähene ka vananedes, vaid sel on ikka võime materialiseerida võimaluste paljusust. Paraku tähendab see, küll ka seda, et võivad teostuda ka halvad ootused.

VENEETSIA KOOD

Maailm kui peegel näitab  meie suhtumist temasse. Kuid paneme tähele: peegeldus kujuneb vaid hinge ja vaimu  ühtsuses. Me võime elu suurde restorani anda mistahes tellimuse, kuid see saab täidetud vaid juhul, kui me oma mõtteslaidi kordame küllaldase aja ja veelkord: kui meie vaim ja hing on selles osas kooskõlas, kui meie mõistus ja hing on ses asjas ühel meelel. Paraku on see sageli nii just asjades suhtes, mida kardame...

Peale positiivse kuju vajame ka head õhkkonda. Kuulsad Veneetsia klaasimeistrid lisasid peegli amalgaami kulda, et saada paremat ja pehmemat kujutist. Veneetsia peeglid olid hinnatuimad Euroopas, sest neisse oli parem vaadata. Väärisaine, mida meie saame oma peeglisse panna on tänu ja rahulolek.

SUHTUMINE MAAILMA

Õigupoolest on kolm viis,kuis maailma suhtuda. Esiteks fatalistlikult: kõik läheb nagu läheb, teiseks võitluslikult „Igaüks on oma õnne sepp" Ja kolmandaks filosoofiliselt „Tahad õnnelik olla – ole!" See on ju tore küll aga kaua sa oma hallis tegelikkuses ikka oled?

Neljas ja õieti originaalne viis on mitte muuta maailma ja mitte muuta iseennast, vaid lihtsalt valida variantide paljususest  oma muusika ja lihtsalt see tellida. Minna ja võtta vastu.

Nii kurb kui see ka pole - ei tunne suur osa inimesi oma eesmärke saavutades muud kui tühjust. Miks see on nii? Peep Vain ütles kord, et siis on ehk on neil valed eesmärgid.

Netis võib lugeda meenutust: „Pikka aega tundus, et elu hakkab kohe pihta.
Õnnelik elu. Aga ometi ilmus alati mingi takistus, konflikt, millest tuli jagu saada. Töö, mis tuli ära teha, arve, mis tuli maksta…Kohe kui need asjad tehtud, tundus algavat tõeline elu. Lõpuks mõistsin, et need takistused ongi mu elu. See aitas mul märgata, et õnnel ei ole teed. Elutee ise ongi õnn. Seepärast naudi igat hetke!

Ära oota kooli lõppemist, uuesti kooli minemist, kaalus alla võtmist, kaalus juurde võtmist, tööelu algamist, abielu, reede õhtut, pühapäeva hommikut, uut autot, korterilaenu viimast osamakset, kevadet, suve, sügist, talve, kuu esimest või kümnendat kuupäeva, surma, ülestõusmist…. enne, kui oled otsustanud olla õnnelik."

OMA EESMÄRK

Tõsi paljud lasevad end haarata elu lainetest ja liiguvad suunas, kuhu voolus neid viib. Kuid ka omaenese eesmärgi saavutamisel ei pruugi me õnne saavutada

Inimene on õnnelik kui ta liigub oma eesmärgi poole just nimelt OMA TEED.
Liikudes võõra eesmärgi poole on õnn ikka vikerkaare teises otsas.
Kui inimene on omas elemendis, siis tunneb ta õnne juba siin ja praegu
vaatamata, et eesmärk on veel mägede taga. Võõras eesmärk on alati vägivald enese suhtes. Sundimine. Kohustus - "peab".

Võõras eesmärk tuleb sisse hoovuse, trendi, moe, prestiiži jms. üldise edumudeli jms. kaudu. Tegelikult on sinu eriline ja ainulaadne edumudel teada vaid sinu hingel.
Mistahes negatiivsed mõtted on aga kui energiapendlid, mis viivad sind kõrvale
edulainest. Valikuvabadus on meil vast siis, kui oleme negatiivsetest mõttependlitest   sõltumatud.

Võttes vastu ja saates edasi negatiivseid mõtteid -  loome oma põrgu.
Vastu võttes ja edasi saates positiivset energiat - loome oma taeva. Meie mõtted tulevad alati meie juurde tagasi bumerangina Rahulolematus ja hukkamõist pöörab tasakaalustavad jõud alati sinu vastu, kuni sinu mõju tehakse tühjaks.

Keegi ei või sind hukka mõista. sul on õigus olla sina ise. Süütundest vabanemiseks, on piisav lubada endal olla sina ise. Sellest hetkest otsusta võtta oma suhtumine maailma kontrolli alla. Isegi siis kui sul pole praegu eriti hea, isegi siis, kui arvad, et elu on läbi.

Positiivne pilt on parim valik suures restoranis La Vie, kus ei täitu niivõrd su soovid ja unistused, kui just valikud. Nii sa saad ilma saavutama õppimata. Edu laine on soodsate liinide kokkusattumus variantide paljususes. Kui sa hoiad oma suhtumise positiivse ja energiavood korras, siis võid rahulikult laineharjale jääda. Sa ei võitle, ei saavuta – sa lihtsalt lähed ja võtad elult oma.

Loo omale filter, kust negatiivsed mõtted läbi ei lähe. 
Oled ebaõnnestunud, vaid siis, kui sa ei pane endast kõike mängu või olukorrast midagi ei õpi. Ja kui sa olukorrast midagi
ei õpi, siis võid ka öelda, et midagi ei ole juhtunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar